Close
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΓΡΑΙΚΟΣ Η ΕΛΛΗΝ

Οι Έλληνες διαχρονικά απέρριπταν και απορρίπτουν το «Γραικός»:

Με  το όνομα αυτό
χαρακτηρίσθηκαν μόνο οι αναξιοπαθούντες και  περιπεσόντες σε πολιτισμική εξαθλίωση συνεπεία του Κατακλυσμού, πληθυσμοί της Κεντρικής Ελλάδος (οι «πλημμυροπαθείς», όπως θα λέγαμε σήμερα)  και ξ αντιθέτου αυτός επίσης είναι ο λόγος, για τον οποίο οι Ρωμαίοι, που φθονούσαν τον Πολιτισμό των Ελλήνων, προτίμησαν την ονομασία αυτή με υποτιμητική -  απαξιωτική έννοια (Graeci η Graeculi) αντί του ήδη γενικώς καθιερωμένου, Έλληνες.

Ο παλαιολιθικός Έλλοψ=Έλλην καλώντας τα ζώα του Ελλ,Ελλ,Ελλ... Έλα, Έλα, τους ονόμασαν Έλλοπες Έλλοψ, Σελλός (τΣέλιγκας), Ελ-λας,
Λας=φωτεινός «Λ» Έλληνες. Ελαύνης=ωθής, Ελελίζω=φοβίζω (Ελάφι=φοβισμένο ζώο), ελλοχηστής=ενέδρα, κτλ.
Οι Έλληνες ποτέ δεν αυτοαποκαλούνται ΓΡΑΙΚΟΙ αλλά «Έλληνες»

Οι παλαιολιθικοί Έλληνες είχαν πολλά ονόματα:

Πελασγοί, (κοντά στη θάλασσα), Έλλοπες και Σελλοί (τσελλοί (τσέλλικγες)(βοσκοί), και μετέπειτα Έλληνες.

Τοπικά υπήρξαν και άλλα ονόματα:
ΛΕΛΕΓΕΣ, ΛΟΚΡΟΙ, ΓΡΑΙΚΟΙ .

Σύμφωνα με πυγές πληροφόρησης (στην Πάρο βρέθηκε μια πλάκα από ανασκαφές που έγραφε)
[αφ `ού 'Αμφικτύων ο Δευκαλίωνος εβασίλευσεν εν Θερμοπύλαις... βασιλεύοντος Αθηνών Αμφικτύονος... και 'Ελληνες ών ομάσθησαν τό πρότερον ΓΡΑΙΚΟΙ καλούμενοι].

Επίσης:
[και γάρ ούτος (ο κατακλυσμός επί Δευκαλίωνος) περί τόν Ελληνικόν εγένετο μάλιστα τόπον αύτη δ` εστίν η περί την Δωδώνην και τον Αχελώον ούτος γάρ πολλαχού το ρέυμα μεταβέβληκεν. Ωίκουν γάρ οι Σελλοί εντάυθα και οι καλούμενοι τότε μέν Γραικοί νύν δ` 'Ελληνες]

(Αριστοτέλης («Μετεωρολογικά» Α 14).

Και στις διό περιπτώσεις βλέπουμε ότι πρώτα ήταν οι Έλλοπες η Σελλοί, μετά την λήξει του κατακλυσμού εμφανίστηκαν οι ΓΡΑΙΚΟΙ (πλημμυροπαθείς) και μετά ονομάσθηκαν ΈΛΛΗΝΕΣ.

Σύμφωνα με την Αποκωδικοποίηση του Ελληνικού Αλφαβήτου «ΓΡΑΙΚΟΣ» εννοεί πλημμυροπαθείς, ταλαίπωροι, η συχνά ασχολημένοι με τις τακτικές υπερχειλίσεις του Αχελώου αλά και τους καταποντισμούς εδαφών.

Επίσης:
Οι Γραικοί εμφανίστηκαν αμέσως μετά την λήξη του κατακλυσμού του Δευκαλίωντος όπου οι διασωθέντες προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν ότι είχε απομείνει.


Επίσης:
διαβάστε ολόκληρο το κείμενο σε pdf περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ:  www.stipsi.gr/hellas/pdf/grekos.pdf

 

Στρατής Χατζηβλάστης