home

 

ΘΕΩΡΙΑ «ΧΩΡΟΣ»

Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:
Πολλοί έχουν ασχοληθεί με το σύμπαν χωρίς να αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο  για τον χώρο που το περικλείει. Ο Παρμενίδης περιγράφει τον χώρο και όχι την ύλη «χωρίς αρχή χωρίς τέλος, αγέννητο άφθαρτο, υπήρχε, υπάρχει, και θα υπάρχει» εννοώντας αποκλειστικά και μόνο τον χώρο.
Από τον Ηράκλειτο μαθαίνουμε τα πάντα αλλάζουν «τα πάντα ρεί»  εννοώντας την ύλη, χρόνο, ταχύτητα, επομένως και οι δύο φιλόσοφοι είχαν σωστή σκέψη αφού αναφέρονται για δύο διαφορετικές θεωρίες.

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν αριθμούς χρησιμοποιούσαν το αλφάβητο όπου το «Α» αντικαθιστά τον αριθμό 1, τους αριθμούς ως γνωστό τους αποκτήσαμε από τους Άραβες, οι Άραβες ήτανε γνώστες των αρχαίων Ελληνικών, οι οποίοι μετέδωσαν τα Ελληνικά στους Ευρωπαίους ως μεταφραστές, Είναι γνωστό ότι το μηδέν (0) το επινόησε ο μεγάλος Έλληνας μαθηματικός και αστρονόμος Κλαύδιος Πτολεμαίος όπου το μηδέν (0) εννοεί «ΟΥΔΕΝ», τελικά είναι πιθανόν να χρησιμοποίησε το όμικρον (ο) από το Ελληνικό αλφάβητο αντικαθιστώντας το, ως 0 (μηδέν).

Σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση του Ελληνικού αλφαβήτου το όμικρον (ο) αντιπροσωπεύει τον χώρο και το "ω" τον ευρύτερο χώρο.
 "ο+ο=ω το άπειρο , και το Α=1 μονάς".  

ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΩΣ ΧΩΡΟΣ:

Το μηδέν «0» δεν προστίθεται, δεν αφαιρείτε, δεν πολλαπλασιάζετε, η διαιρείτε 0+0=0, 0-0=0 κ.τ.λ., το οποίο ως χώρος συμπίπτει με την θεωρία του Παρμενίδη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το σύμπαν συνεχώς διευρύνετε, και το παράξενο είναι ότι διευρύνετε με αυξανόμενη ταχύτητα καταλαμβάνοντας περισσότερο χώρο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι
αν η ύλη Α=1 + χώρος=Όμικρον=0 (μιδέν) ή αλλιώς  "" = ύλη εντός χώρου =1+0», 10+0=100+0=1000+0=10000+0=100000+0… παρατηρούμε ότι πράγματι το σύμπαν διευρύνετε με αυξανόμενη ταχύτητα αποκτώντας μεγαλύτερο χώρο, το αποτέλεσμα θα πρέπει, όλη η ύλη και οι γαλαξίες καταλήγοντας να απομακρυνθούν  και να  διαλυθούν σε πρωταρχική ελάχιστη σε βαρύτητα   κατάσταση λόγου της μειωμένης και όχι τελείως ανύπαρκτης συμπαντικής βαρύτητας.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
Ένα μικροσκοπικό σταγονίδιο έχει σφαιρικό σχήμα ένας πλανήτης ένα αστέρι έχουν σφαιρικό σχήμα οι γαλαξίες έχουν σφαιρικό σχήμα ολόκληρο το σύμπαν έχει σφαιρικό σχήμα, επομένως το σύμπαν αποτελείτε από πολλαπλά βαρυτικά πεδία και ολόκληρο το σύμπαν προστατεύεται από αυτή την συμπαντική βαρύτητα, όσο διευρύνετε το σύμπαν τόσο μειώνετε η συμπαντική βαρύτητα, αν κάποιο σώμα ύλης βρεθεί εκτός σύμπαντος στο χώρο θα πρέπει να διαλυθεί στα απειροελάχιστα δια παντός μειούμενα σωματίδια.

Βαρύτητα είναι το μαγνητικό πεδίο του κάθε ατόμου το οποίο ελκύει το άλλο άτομο ως τόσο τα μαγνητικά πεδία τους είναι πολύ αδύνατα να ανιχνευτούν, όταν ο όγκος αυξηθεί σημαντικά όπως το μέγεθος ενός πλανήτη τότε τα μαγνητικά πεδία γίνονται αισθητά, αυτή η έλξη λέγετε βαρύτητα

Αν το 0 είναι χώρος κενός χωρίς ύλη, θα πρέπει τα μαθηματικά, η ταχύτητα και ο χρόνος, να είναι ανύπαρκτα, π.χ. αν κάποιος ξεκινήσει από κάποιο σημείο του χώρου διανύοντας με μεγάλη ταχύτητα κάποια μεγάλη απόσταση θα διαπιστώσει ότι ξεκίνησε από το 0 μηδέν με μεγάλη ταχύτητα και έφτασε στην 0 μηδέν απόσταση σε 0 μηδέν χρόνο, αφού ο χρόνος μετράει μόνο αν υπάρχει ύλη (δηλαδή αν δύο δίδυμα αδέλφια το ένα στη Γη και το άλλο στο διαστημόπλοιο θα διαπιστώσουμε ότι αυτός στο διαστημόπλοιο θα παραμένει πάντοτε αγέραστος, στην ίδια ηλικία, σε αντίθεση με τον άλλο στην Γη). 

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ:
Ερώτημα γιατί υπάρχει το μηδέν 0=(χώρος); αν το μηδέν είναι χώρος κενός ίσως να μην έπρεπε να υπάρχει; γνωρίζουμε ωστόσο την ύπαρξή του,  αν μπορούσαμε να ζυγίσουμε τον χώρο "ω" (ύπαρξη και ανυπαρξία)  θα παρατηρούσαμε ότι η ζυγαριά θα έκλινε εκεί που έχουμε τοποθετήσει τον χώρο-ύπαρξη, για να ισορροπήσουμε την ζυγαριά θα πρέπει να τοποθετήσουμε την βαρύτητα στην άλλη πλευρά της ζυγαριάς, επομένως χώρος = βαρύτητα και βαρύτητα = χώρος.
            
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν το μηδέν είναι χώρος, πρέπει να είναι υπαρκτός; απάντηση ΝΑΙ !!!, δεν υπάρχει τίποτα υπαρκτό που να μην έχει κάποια αξία και αυτή η αξία είναι η βαρύτητα επομένως ο χώρος είναι βαρύτητα όπου το απειροελάχιστο της βαρύτητας είναι η αρχή του παντός, από το απειροελάχιστο άϋλο βαρυτηκό  σωματίδιο είναι η αρχή της δημιουργίας της ύλης. Η βαρύτητα είναι τόση όσος είναι ο χώρος όπου καταλαμβάνει, επομένως η ύλη είναι αιωνία και αστείρευτη όσο υπάρχει ο χώρος-βαρύτητα, συμπέρασμα ο χώρος=άϋλη βαρύτητα(=0) είναι δημιουργός της ύλης(=1), 0=1 και 1= (ύλη εντός χώρου). (η πύκνωση της βαρύτητας δημιουργεί την ύλη)  

Συμπέρασμα: Ω + Β = Θ , Θ + Β + B = Υ
(Ω =χώρος, Β = βαρύτητα, Θ = βαρύτητα εντός χώρου, Υ = ύλη)

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΛΗ:
είναι η πύκνωση της βαρύτητας στο αρχικό στάδιο της δημιουργίας της ύλης    


ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ:
Ποιό είναι το ιδανικό μέγεθος; το Ανθρώπινο σώμα; όταν λέμε μέγεθος τη εννοούμε; απάντηση δεν υπάρχει, διότι το μέγεθος καταλαμβάνει χώρο και όπως γνωρίζουμε ο χώρος δεν έχει μέγεθος, μπορούμε να διεισδύουμε στο άπειρον του μικρόκοσμου ασταμάτητα, αλλά και να επεκταθούμε στον μακρόκοσμο στο άπειρον του χώρου χωρίς τέλος.

Είναι τυχαίο όταν οι μαθηματικοί επέλεξαν το "π" ;;; όταν δηλαδή ανοίγοντας μια πύλη έρχεσαι αντιμέτωπος με μία άλλη και μια άλλη στο διηνεκές;  

πππππππ

Οι επιστήμονες του CERN πανηγυρίζουν ότι ανακάλυψαν το σωματίδιο του Higgs (το σωματίδιο του Θεού), εγώ θα επιμείνω ότι πάντοτε θα υπάρχει κάποιο μικρότερο.

Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ:
Αν βρεθούμε σε χώρο κενό θα μπορούμε να κινηθούμε σε οποιαδήποτε διάσταση, η βαρύτητα απλώνετε όπως ένα πολυδιάστατο δίχτυ όπου κινείτε πάνω του όχι μόνο η ύλη αλά και το φώς και η data=δεδομένα (πληροφοριακά στοιχεία δηλαδή φωτογραφίες από το διάστημα του τηλεσκοπίου Hubble η από τα διαστημόπλοια που στέλνουν πληροφορίες στη Γη όπως το ιντερνέτ).
η πολυδιάστατη βαρύτηταΗ πύκνωση της βαρύτητας μικραίνει το χώρο αλά καθυστερεί την ταχύτητα, σε αντίθεση με την αραίωση της βαρύτητας που επιταχύνει την ταχύτητα αλά επιμηκύνει την απόσταση όπου τα ποσά είναι ανάλογα                   

Η ΥΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Το παράξενο είναι ότι η ύλη δημιουργήθηκε μαζί με το σύμπαν  με συνεχόμενη αριθμητική ακρίβεια από το υδρογόνο (H 1) στο ουράνιο (U 92) και πέρα, χωρίς να υπάρχουν κενά μεταξύ τους δηλαδή δεν θα ήταν εφικτή η δημιουργία της ομάδας «β», αν δεν υπήρχε η ομάδα «α=Η1», και η ομάδα «γ» αν δεν υπήρχε η ομάδα «β» πρώτα η ελαφρότερη ύλη και τελευταία η βαρύτερη, η βαρύτητα και η έλξη προς το κέντρο δημιούργησαν την σύγκρουση όπου διασκορπίστηκε η ύλη στο νεογέννητο σύμπαν. (επομένως το σύμπαν γεννιέται και πεθαίνει στο διηνεκές) 
 
BIG BANG Η όχι BIG BANG?
Είναι πολύ πιθανόν να μην συνέβη ποτέ ως μαζική έκρηξη (big bang), αλά συνεχόμενες εκρήξεις στο διηνεκές όπως τα σούπερ νόβα τα οποία συνεχίζουν να διευρύνουν το σύμπαν, όταν το σύμπαν δηλαδή, η ύλη με τον χρόνο πεθαίνει και ξανά γεννιέται.        

Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ 
Η ταχύτητα του φωτός είναι 299,792,458 μέτρα το δευτερόλεπτο (σύμφωνα με ότι γνωρίζουμε σήμερα επειδή το φως θεωρείτε  άυλο δεν θα έπρεπε να υπάρχει τίποτα που να αλλάξει αυτή την ταχύτητα του), το ερώτημα όμως είναι γιατί το φως επηρεάζετε όταν περνά κοντά από μια μαύρη οπή (black hole) η από κάποιο μεγάλο άστρο με αποτέλεσμα να ακολουθεί τεθλασμένη κατεύθυνση; δεν έπρεπε να υπάρχει καθυστέρηση και αστάθεια στην ταχύτητα του φωτός;. Οι μαύρες οπές παγιδεύουν το φως το καθυστερούν, το ακινητοποιούν και δεν το αφήνουν να φύγει, επομένως ποια είναι η πραγματική ταχύτητα του φωτός; ο Ήλιος η ένα μεγαλύτερο άστρο δεν ελκύει τις ίδιες τις ακτίνες του καθυστερώντας τις πριν φτάσουν κάπου; σε αυτή την περίπτωση ευθύνεται η βαρύτητα όταν δηλαδή η ύλη τα ηλεκτρόνια στα άτομα κινούνται πιο αργά ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του χρόνου.         
                


 
Στρατής Χατζηβλάστης  @

© Σ.Χ S.H. 2006