Το Ελληνικό Αλφάβητο 6.000 π.χ.   

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ   

MAINE PAGE = www.stipsi.gr

HOME

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

Η αποκωδικοποίηση του Ελληνικού Αλφαβήτου
Κάθε γράμμα αντιπροσωπεύει κάποιο σύμβολο-εργαλείο-γεγονός-πράξη-επιθυμία.
 

Ομήρου  (Ιλιάς  Z. 169-170) «Γράψας ν πίνακι πτυκτ θυμοφθόρα πολλά = έγραψε, λέγει, επί δίπτυχης πινακίδας ξύλινης, την οποία εδίπλωσε, φοβερά συμβάντα, που θα δηλητηρίαζαν την ψυχή του Ιοβάτη, ώστε να ερεθιστή και τον φονεύση.» διαβάζουμε: [Ο Προίτος από βασιλικής γενιάς του Άργους θέλοντας να εκδικηθεί τον Βελλεροφόντη ώς προδότη της φιλοξενίας του, άπιστο και μοιχό, έστειλε επιστολή στον Ιοβάτη τον πενθερό του, κομιστής της οποίας ήταν ο ίδιος ο Βελλεροφόντης, για να τον τιμωρήση αυτός, ο οποίος και τον είχε στείλει στην υπηρεσία του Προίτου.]
(ο Προίτος γνώριζε ότι ο Βελλεροφόντης ήταν αγράμματος, όπου και μετέφερε την ίδια καταδίκη του.)
(Ο Όμηρος 400 χρόνια πριν την εμφάνιση και απαίτηση των Φοινίκων ότι το αλφάβητο είναι Φοινικικό) 

Greek  Archaic similar Ionic Alphabet, Another proof that the Alphabet is Hellenic


Πίνακας με παλαιότατο ελληνικό αλφάβητο, που περιέχει γράμματα «όμοια ιωνικοίσι» καμιά φοινικική επιγραφή δεν είναι γραμμένη με τα στοιχεία του αλφαβήτου, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους σκοταδιστές να επιμένουν στο παραμύθι του Φοινικικού Αλφαβήτου.  

Ποίηση σε πάπυρο όγδοος  αιώνας π. χ.

απόδειξη γνησιότητας  της Ελληνικότητας του αλφαβήτου.


Σύμφωνα με τον Πλάτωνα και Αριστοτέλη τα γράμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
:    

1) Ήχοι και εικόνες που οφείλονται στο φυσικό ανθρώπινο περιβάλλον (γεωγραφικός και φυσικός χώρος, κλίμα, χλωρής, πανίς).
2) Ήχοι και εικόνες που προεκλήθησαν από τις δραστηριότητες (έργα) του ανθρώπου (εργαλεία-όπλα- εκμετάλλευσι φυσικών πηγών κ.α. ).
3) Ήχοι και εικόνες που οφείλονται στις υποστασιακές εκδηλώσεις του ανθρώπου (δίψα, πείνα, πόνος, οργή, φόβος, έκπληξη, θαυμασμός, κλήσι, άπωσι, έρως, θάνατος,νίκη, κ. α.).     


click στο κάθε γράμμα


7 φωνηέντα  & 17 σύμφωνα


άλφα

βήτα

γάμα

δέλτα

έψιλον

ζήτα

ήτα

θήτα

ιότα

κάπα

λάμδα

μί

νί

ξί

όμικρο

πί

ρο

σίγμα

τάφ

ύψιλον

φι

χι

ψι

ωμέγα
 

 

 

 

Αυτό το βιβλίο επιχειρεί να αποδείξει και να τεκμηριώσει την προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου ως τελικά προερχόμενο από τους αρχαίους Έλληνες και όχι από τους Φοίνικες, όπως είναι ευρέως αποδεκτό. Μετά από εκτεταμένες έρευνες, θεωρώ ότι η πολυπλοκότητα μιας γλώσσας είναι το αποτέλεσμα των δομικών στοιχείων των επιμέρους χαρακτήρων ή των συμβόλων που σχηματίζουν τις λέξεις, εκείνα τα σύμβολα που έχουν εξελιχθεί για να γίνουν το αλφάβητο.

 

 

  Το Ελληνικό Αλφάβητο 6.000 π.χ.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ

Sources of information:
from the book ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Η. Λ. ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΣ),  
Plato (Κρατύλος), Hesiodus Theogony» (the origin or genealogy of the gods), Homer's - Odyssey &  Iliad, dictionary Liddell and Scott.  ΚΟΣΤΑΣ ΔΟΥΚΑΣ Εκδόσεις Γεωργιάδη Σόλωνος 114 Αθήναι

up

Stratis Hatgivlastis 2006 ©

 

MAIN PAGE