MAIN PAGE

FOOD PRODUCTS LOCALLY PRODUCED  

The olive oil to this district is the main occupation;  The  harvest of olive oil in a successful year  to the island can be up to 38.000 ton.  They also are involved in stockbreeding, as a result of good quality of meat and cheese. A good quality of honey is produced here as well.  In summer tourism at Petra and Anaxos plus other places keeping the locals busy.

THE OLIVE OIL OF STIPSI

PAVLIDIS HONEY

Kouroumichalis Ouzo Distillery 

Trahanas

Pasta

Ladotyri (Cheese)

Feta Cheese

Τραχανάς

Χυλοπίτες

Λαδοτύρι

Τυρί Φέτα

Η απασχόληση των κατοίκων είναι αποκλειστικά αγροτική και κτηνοτροφική τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και η μελισσοκομεία. Ο τουρισμός είναι επίσης μια απασχόληση για πολλούς.
 

Οι Δρόμοι του Λαδιού και της Ελιάς
 

Pasta: very nutritious made locally from the freshest wheat meal flour, eggs and milk.

 

Χυλοπίτες: πλούσια τροφή φτιαγμένη από τα καλύτερα συστατικά σιταράλευρο αυγά και γάλα της περιοχής μας.
 

Ladotyri:
Ladi = olive oil,
tyri = cheese
Dry cheese made from sheep and goat's milk, the shape of small basket, stored in olive oil, locking the taste and flavor for many months.

 

Λαδοτύρι:
Τ
υρί ξηρό καλαθάκι διατηρημένο στο λαδί
παγιδεύοντας την ουσία και το άρωμα για αρκετούς μήνες
 

Σχετικά με το λαδοτύρι

 
 

 

KOUROUMICHALIS OUZO DISTILLERY

Petra town boasts another product that we are proud of, Kouroumichalis Ouzo the most common aperitif to Greeks, and Lesvos is known to be the island traditionally consuming the most.
This product sold in all shops of Petra



Feta (meaning thick slice) Greek Cheeseknown from ancient times, white soft and moist kept in brine, made from sheep and goat's milk.

  Φέτα: Τυρί λευκό μαλακό διατηρημένο στο τυρόγαλο,
Ελληνικής προελεύσεως
από αιγοπρόβατα.
 
 

ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΞΗΡΗ ΜΥΤΖΗΘΡΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
 

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
1 ΠΟΤΗΡΙ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΟΥΖΟ
ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ (γύρω στα 500 γρ)

ΓΕΜΙΣΗ:
3-4 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
300 ΓΡ.ΜΥΤΖΗΘΡΑ ΧΛΩΡΗ (ΤΗΝ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ)
ΚΑΙ 50 ΓΡ. Η ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΞΗΡΗ ΜΥΤΖΗΘΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνετε τη ζύμη όχι πολύ σφιχτή και την αφήνετε να ξεκουραστεί.
Προσθέτουμε μέσα σε μια κούπα τα υλικά για το φύλλο και ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μαλακό ζυμάρι προσθέτοντας τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται. Πλάθουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο σε έναν πάγκο με την βοήθεια του πλάστι.
Κόβουμε το φύλλο με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια πλευράς περίπου 8 εκ.
Βάζουμε μέσα σε κάθε τετράγωνο φύλλο μια κουταλιά από την γέμιση που φτιάξαμε και κλείνουμε σαν φάκελο έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο όλες οι κορυφές και πιέζουμε λίγο να πλατύνουν.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές τους γκιουζλεμέδες έτσι ώστε να έχουν χρώμα χρυσαφί.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τις ζεστές πίτες με ζάχαρη-κανέλλα και ξηρή μυτζήθρα και σερβίρουμε.

 
 

This products plus many others can be purchased at the Agricultural Cooperatives of Petra, Scoutaros, Stypsi, Lafiona, Ipsilometopo, plus other farming  communities in the district. 

up

MAIN PAGE